Toen ik voor het eerst de hoepel oppakte wist ik nog niet wat voor een enorme positieve impact het op mijn leven zou gaan hebben. Het heeft mijn leven voorgoed veranderd.

kleur

Ik ben Pauline en ik ben gecertificeerd hoopdance instructeur en hoopdance performer. Bij een vriendin zag ik een kleine hoelahoep voor kinderen liggen. Het kostte mij drie weken om die hoepel hoog te kunnen houden. Ik kocht zelf ook een hoelahoep voor thuis en bekeek wat tutorials op youtube. Er ging een wereld voor mij open. Ik vond het fantastisch wat ik zag! Ik zal allemaal vrolijke meiden die helemaal in hun element waren. Ik ging in diezelfde periode internationale politiek in België studeren. Ik had als droom om bij de verenigde naties te werken en zo iets meer vrede op aarde te brengen. Ik behaalde mijn master diploma, maar op een dag in de trein naar Brussel, waar ik voor een politieke organisatie werkte, besefte ik opeens dat dit het niet was. Het was grauw en grijs in Brussel en er werd alleen maar over problemen gepraat. De oplossingen waren ver te zoeken. Op een dag in de trein klikte er iets in mijn hoofd. Ik wilde kleur, creativiteit en beweging. Dat is precies wat de wereld nodig heeft! Ik wist toen nog niet hoe ik dit ging bereiken en met wat.

 

Fitness lessen of bootcamp lessen zei ik regelmatig af om lekker uiteten te gaan. Maar hoopdance les? Daar kwam echt niemand tussen!

hoopdancevunzigedeuntjes

 

PLEZIER IN HOOPDANCE

Ik begon meer filmpjes te kijken van hoopdance. Ik zag er dat er een enorme community in Amerika was die zich hiermee bezig hield. Ik zocht uren lang naar antwoorden over welke hoepel geschikt was. Ik kocht er een aantal. Er zaten veel miskopen tussen. Uiteindelijk had ik er een gevonden waar ik verder mee kon. Het was gewoon een hobby en ik vond er ontspanning in. In 2015 verhuisde ik naar Nederland en kwam ik terecht bij AFRO HOOP in Amsterdam in 2015. Elke woensdagavond was ik daar te vinden. Ik leerde er ontzettend veel en ik merkte dat dit echt was wat mij blij maakte. Fitness lessen of bootcamp lessen zij ik regelmatig af om lekker uiteten te gaan. Maar hoopdance les? Daar kwam echt niemand tussen! AFRO HOOP nam mij mee naar Vunzige Deuntjes Festival waar ik mijn aller eerste optreden had. Op de Main Stage nog wel voor zo’n 1000 man! Ik kon maar een paar trucs, maar dat gevoel wat ik had was zo fantastisch. Ik wist toen ik op dat podium stond. Dit wil ik. Dit is het. (zie foto hier links)

FULLTIME HOOPDANCER

Ik heb getraind en getraind en veel workshops gevolgd. Ik ben naar Sardinië geweest en naar Ibiza naar zogenaamde Hoopdance Retreats om workshops te volgen. Nadat ik het Hoop Love Coach Certificaat heb gehaald, ben ik ook gaan lesgeven in 2017. Ik werkte de eerste twee jaar dat ik terug was in Nederland als Project Coördinator voor een organisatie. Ik werd daar letterlijk dood ongelukkig. De opvolgende twee jaar werkte ik af en aan nog naast mijn bedrijf, maar in 2019 was ik officieel een fulltime hoopdancer geworden! Ik heb over de 300 vrouwen aan het hoepelen gebracht. Het was heerlijk om ook aan hun dezelfde magische maandagavond of woensdagavond te kunnen bezorgen. Ik hoorde vaak dat er ook voor hun niets boven hun hoopdance les gaat! Inmiddels heb ik ook veel kleurrijke en magische optredens op mijn naam staan voor klanten als onder andere: The Zoo Project Ibiza, Thuishaven, Daybreakers, Amsterdam en Canon Fotografie. Daarbij ben ik nu zelf geboekt  als hoopdance teacher op het Ibiza Hoopdance Retreat! Een echte mijlpaal in mijn hoopdance carriere!

Hoopdance omvat kunst, kleur en creativiteit, muziek, beweging en dans. Ik kom in aanraking met de meest prachtige mensen en we maken samen de meest prachtige voorstellingen en creaties

EXOTISCH

Ik word echt high van hoopdance. Het is zo exotisch, ritmisch, gefocust. Ik zie de deelnemers in mijn klas zelfvertrouwen krijgen, zich echt vrouwelijk en sexy voelen en alle stress van de dag even vergeten. Ook zij krijgen echt kleur in hun dag. Ik heb in Venezuela gewoond en de muzikale invloeden van deze cultuur verwerk ik in mijn lessen. Zo wordt het dansen bij Hulahoopin’ extra exotisch en bijzonder.

MEDITATIE IN BEWEGING

Hoopdance heeft al je focus nodig en je dwingt je om je gedachtes tijdelijk on hold te zetten. Je wordt één met de hoepel, de beweging en de muziek. Ik geloof er daarom in dat hoopdance en de hoepel een metafoor is voor het leven. Als jij begint met hoopdance, zie je misschien niet een hoopdance carriere voor ogen (wat trouwens wel echt kan, ik heb meerdere cursisten die nu ook van hoopdance hun beroep aan het maken zijn), maar je wordt wel geinspireerd en gemotiveerd om te doen wat je echt leuk vind. Je komt weer in contact met je center, met jezelf en vergeet de ruis er omheen. Het is daarbij sexy, vrolijk en sportief. Het lichte gevoel dat je van binnen gaat ervaren is onbetaalbaar. Ik ben er van overtuigd dat iedereen het kan leren. Ik begeleid je graag in jouw eigen hoopdance reis.

EN ALS JE MIJ ECHT WILT KENNEN…

  • Ik raak bijzonder vaak mijn sleutels kwijt, al vanaf kleins af aan. Maar ik vind ze ook meestal weer terug. Ik heb mijzelf in ieder geval wel heel wat dagen in mijn leven extra werk bezorgd!
  • Ik stap altijd af en op aan de verkeerde kant van de fiets, waardoor ik in problemen kom met het standaard.
  • Ik was vroeger echt een rommelkont. Maar nu ben ik ontzettend minimalistisch. Rommeltjes en onnodige spullen komen mijn huis niet in. Het thema van mijn huis is bos en jungle. Denk aan boomstammen tafel, vloer met een houten look en bamboe lampen. Ik vind het er heerlijk. Ik heb hiervoor wel 10 jaar lang rond gezworven.
  • Ik heb een sterk verlangen naar Ibiza en een droom om daar grote shows te geven. Ik ben dan ook geboekt op het Ibiza Hoopdance Retreat van 2021. Volgend jaar kun je mij dus zeker weer op Ibiza vinden.
  • Ik heb enorme podium angst. Bij elk optreden ben ik bang en wil ik mij het liefst verstoppen. Als het optreden dan voorbij is ben ik weer helemaal verslaafd aan de adrenaline. Ik kan dan niet wachten op de volgende show. En dan begint het riedeltje weer opnieuw.

JOUW EIGEN HOOPDANCE REIS

Ik ben ook ontzettend benieuwd naar jouw verhaal. Wat maakte het dat je mijn hele verhaal hebt gelezen? Waar droom je van? En wat staat er nog tussen je huidige situatie en je droom in? Laat je verhaal en wensen hier gerust bij mij achter. Waar sta je bijvoorbeeld in je hoopdance reis? Heb je al een hoepel of zelfs al meerdere hoepels? Kun je al wat trucs? Of heb je echt nog geen idee waar je moet beginnen?

Het is mijn missie om vrouwen de kracht van hoopdance te laten ervaren en ze te begeleiden in hun hoopdance reis. Ik weet dat iedereen het kan leren met de juiste support en oefeningen. Ik weet dat hoopdance je stil kan maken van binnen en je kan ondersteunen tijdens het bewandelen van jouw levenspad. Dus mist je leven kleur, creativiteit en beweging? Hoopdance van Hulahoopin’ gaat daar verandering in brengen!

Ben je helemaal om en wil je direct starten?

Download dan vooral hier mijn gratis ebook met het Hoopdance Starters Kit inclusief gratis tutorial met DE basistechniek van hoopdance.

LAATSTE NIEUWS

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.