Hoopdance Beginners: 5 Gouden Tips

hoopdance beginners

Lijkt hoopdance jou ook een super mooie vorm van dans en beweging? Dan ben je hier aan het goede adres. Hulahoopin’ heeft alle informatie paraat voor beginners hoopdance. Het is namelijk niet de makkelijkste hobby die je hebt uitgekozen! Ik geef je daarom 5 gouden tips speciaal voor als je net begint met hoopdance. 5 dingen die ik graag had willen weten toen ik zelf begon. Het kan namelijk soms best een hele zoektocht zijn!

1.Kies de juiste Danshoepel maat

De maat van de hoelahoep is een persoonlijke keuze. Een ding is zeker vergeet de kinderhoepel uit de speelgoedwinkel en oriënteer je op een volwassen danshoepel! Hulahoopin’ heeft over de 300 cursisten hoopdance les gegeven en weet uit ervaring welke maat het meest geschikt is. De standaard beginners danshoepel die gebruikt wordt in de lessen van Hulahoopin’ is 100 cm in diameter en 20mm buisdikte. Doe daar een mooi gekleurde tape omheen en je kunt van start! Er zijn ook mensen die liever een voorkeur hebben voor 90 cm of het juist fijner vinden of 120 cm. Dit hangt ook van je lichaam af. De regel is hoe groter, hoe makkelijker! Twijfel je? Schroom dan niet dit even te vragen! Wil je over op fancy tricks? Dan is het tijd voor de polypro hoepel. De maten en buisdiktes hiervoor zijn ook zeer persoonlijk. Hulahoopin’ raad echter een 90cm poly pro aan met een 20mm buisdikte voor beginners. Lees vooral het blog: Danshoepel: de perfecte maat voor jou

Direct een hoepel bestellen? De Hoepel Fabriek in Amersfoort maakt hele goede! Let op: haar gevorderde hoepel van 95cm en 20 mm buisdikte, beschouw ik als een beginners danshoepel. We verschillen daar in van visie (Ligt wel aan je kledingmaat, of je misschien een grotere nodig hebt. Bij twijfel altijd even vragen: [email protected]! Mijn favoriete hoepels uit de shop? Zijn deze de Wild Thang – Dit design heeft Hulahoopin’ Funky Hoopdance bedacht :). En de Skywalker vind ik ook een mooie! Kies er een uit zou ik zeggen en start je hoopdance reis vandaag nog!

2. Varieer tussen ON BODY en OFF BODY Hoopdance Beginners Trucs

Er zijn echt duizenden hoelahoep trucs die je kunt leren. We onderscheiden deze in on body en off body trucs. ON BODY  is echt het klassieke hoepelen om de borst, middel, heupen en benen. OFF BODY zijn de trucs die meer buiten om je lichaam gebeuren, zoals op je handen, ellebogen etc. Beide vormen hebben genoeg oefeningen om uit te proberen. Varieer hier dus vooral tussen! Mocht om je middel hoepelen je nog niet zo goed afgaan, kun je afwisselen met handhoepelen. Op deze manier raak je minder gefrustreerd en heb je veel variatie tijdens je training.

3. Tijd, Speelsheid en Oefening is alles wat je nodig hebt!

Hoelahoepen ziet er misschien makkelijk uit maar dat is het niet. Het kan nogal veel oefening vergen om de hoepel hoog te houden! Iedereen heeft tijd nodig om dit onder de knie te krijgen. Als je ziet dat iemand het binnen no-time kan, dan hebben ze al ervaring of het vroeger op school ontzettend vaak gedaan. Iedereen kan het echter leren als je plezier, tijd en oefening er in stopt! Er mogen gerust weken over een bepaalde oefening heen gaan. Neem het vooral niet te serieus en pak de hoepel met een lach weer van de grond.

Kom je er echt nog niet uit? En wil jij ook starten met hoopdance? Zorg dat je een volwassen danshoepel in huis haalt en meld je direct aan voor de gratis live sessie Hoopdance die elke maand meerdere keren op woensdagochtend plaats vind. Kun je er niet bij zijn? Dan krijg je een live recording. Dus aanmelden heeft sowieso zin! De lessen zijn normaal 17.50 per stuk. Het is dus uniek dat je nu vanuit huis deze sessies kan volgen! Meld je aan op deze pagina en geniet van een echte heerlijke unieke kleurrijke dans work-out!

4. Laat je inspireren! De Hoopdance Community is gigantisch en Wereldwijd vertegenwoordigd.

Er zijn hoopdancers en hoopdance teachers over de hele wereld. Er zijn ontzettend veel hoopjams en retreats waar je samen met andere hoopdancers kan jammen, oefenen en nog meer kunt leren over hoopdance. Laat je vooral inspireren en zoek hoopdancers online om te kijken wat voor een stijl bij je past. Er zal een wereld voor je open gaan. De mogelijkheden zijn oneindig! Het eerst volgende retreat waar Hulahoopin’ les gaat geven is op het Hoop and Welness retreat Ibiza 2021. Je kunt je alvast op de nieuwsbrief lijst zetten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Elk land heeft wel een eigen Hoopdance retreat. Als Corona voorbij is kun je hier naar op zoek gaan.

Hier een aantal van mijn grote voorbeelden:

Hooptown Hotties 

Katie Sunshine

Mitra Hoop

Lil hoop Girl

Melina Bear

Als je tijd hebt, scrol eens voor je plezier naar hun eerste post. En zie de transformatie die zij hebben doorgemaakt. Dit kan je enorm motiveren!

5. Rock je eigen stijl! Ook als Hoopdance Beginner

Alle hoopdancers zijn uniek. Dit maakt hoopdance zo’n kleurrijke en creatieve vorm van bewegen! Het is de bedoeling dat je je daar niet door laat afleiden. Jij gaat je eigen energie en persoon laten zien binnen in de hoepel. Je mag dus alles lekker zelf weten! Ga je meer dansen met de hoepel als danspartner? Blijf je stilstaan en doe je de meest indrukwekkende trucs? Of ga je meer de circus kant op en voeg je acrobatiek toe. Alles kan en je moet doen wat voor jou goed voelt in je eigen tempo! Wil je alleen om je middel blijven hoepelen voor altijd? Dan is dat ook helemaal fantastisch! 

Het allerbelangrijkste om te weten is dat hoopdance een heerlijke manier is om jezelf uit te drukken, je lichaam te bewegen en je vrij te voelen. 

Je zal een vrijheid in je hoepel gaan ervaren die je nog niet eerder kende. En ook al kan het heel frustrerend zijn om bepaalde onderdelen te leren en onder de knie te krijgen. Het gaat je sowieso lukken! Daarbij kun je ontzettend veel support verwachten vanuit de hoopdance community en van Hulahoopin’. 

Wil jij ook starten met hoopdance? Haal een volwassen danshoepel in huis en meld je aan je voor de gratis live sessie Hoopdance die eens in de zoveel tijd op woensdagochtend van 09:00 – 10:00 wordt gegeven. Kun je er niet bij zijn? Dan krijg je een live recording. Aanmelden heeft dus sowieso zin! Het is uniek dat je nu vanuit huis deze sessies gratis kan volgen! Meld je aan op deze pagina en geniet van een echte heerlijke unieke kleurrijke dans work-out!