Danshoepel: de perfecte maat voor jou

danshoepel

Ben jij op zoek naar een danshoepel? Velen die net beginnen met hoelahoepen hebben een hele basale eerste vraag: Welke hoepel gebruiken al die meiden op youtube toch? En hoe kan het eigenlijk dat ze zo’n klein dun hoepeltje hooghouden?

Starters
De meeste starters (niet allemaal, dit is persoonlijk) beginnen met een hoelahoep van 1m in diameter en 20mm buisdikte met griptape. Deze danshoepel is groot genoeg om hem gemakkelijker om je middel en andere lichaamsdelen hoog te houden. Door met een hoepel als deze te trainen, maak je je lichaam sterk en kun je een echte on-body hoopdance ster worden. In de beginnerslessen van Hulahoopin’ worden deze hoepels dan ook gebruikt, om zo beginners de meeste kans op succes te bieden.

Handen
De meeste beginners willen ook snelle trucs met de handen kunnen. De grote hoepel van 1m in diameter is daar minder geschikt voor. Spirals/vortex, een beetje boven het hoofd houden, smearing en een paar isolations zijn nog mogelijk, maar dan ben je er wel. De danshoepel is al snel te zwaar en je handen gaan pijn doen. Je zal dus al snel merken dat de poly-pro hoepel, die ook in de lessen van Hulahoopin’ worden gebruikt, veel geschikter is. De hoepel is licht, buigzaam en bouncy. Hij voelt als boter in je handen en reageert ontzettend snel op je bewegingen.

Tijd en oefening
De meeste hoopdancers ervaren dat on-body hoepelen nu weer een stuk lastiger gaat. Je moet daarom een balans zien te vinden en ook jezelf dusdanig trainen dat on-body hoepelen met een lichte kleine poly-pro geen probleem meer is. Eerst je lichaam openen en klaarstomen met een grote danshoepel is dus een goede start. Met tijd en oefening zal iedereen uiteindelijk ook met de poly-pro een on-body ster worden. Echt alles is namelijk mogelijk met de poly-pro, zelfs schouder hoepelen! Wissel dus regelmatig af voor het beste resultaat.

Ben je enthousiast geworden? Volg dan de volledige online beginners hoopdance cursus van Hulahoopin’.

Robin Hoop: Een hoopdance teacher en hoelahoep maakster van het eerste uur. Check haar webshop voor alle mogelijke hoepels en kleuren. Robin Hoop heeft wel een andere visie op maten dan ik. Ik raad je, ook als je een beginner bent, toch de gevorderde hoepel te bestellen van 90 of 100cm en 20 mm buisdikte. (Ben je een big girl ga dan voor 110 cm en 25 mm buisdikte. Dit kan je veel frustratie voorkomen! Als je bij haar bestelt, doe dat dan vooral via deze link:

https://robinhoop.nl/friend/Hulahoopin/ – dan wordt Hulahoopin’ ook een beetje gesponsord!

Hoopspin: de allerbeste poly-pro’s bestel je in londen. Hoopspin is mijn favoriete poly pro hoepel maakster! Als beginner raad ik een 90 cm – 20mm buisdikte aan. Maar je zult al snel eventueel willen overstappen naar een kleinere hoepel, ook 16mm buisdikte is erg populair.Ze heeft de meest fantastische kleuren dus een tweede hoepel aanschaffen is geen straf. Let er wel op dat ze met inch werken in Engeland.

20 mm buis = 3/4 inch
16 mm buis = 5/8 inch
90 cm diameter = 33 inch

Mijn perfecte maat op dit moment? 31 inch – 5/8 inch tube.

Zorg er ook voor dat je tracking aan vinkt anders kan het nog wel eens lang duren. Mocht het te lang duren? Kijk dan even op de website van de post en de Nederlandse douane. Soms blijft de hoepel daar liggen en moet je een formulier invullen, voordat ze de hoepel vrijgeven voor verzending.

https://hoopspin.co.uk/

De Hoepelwinkel: deze winkel is heel speciaal. De shop is van Mirjam Douma, ook één van de eerste hoopance teachers van Nederland. Je vindt hier echt een heel uitgebreid assortiment van LED-hoepels tot vuurhoepels, van danshoepels tot poly-pro, van kleding tot tape en alles eigenlijk wat je nodig hebt om te beginnen met hoelahoepen en verder te groeien. Daarbij organiseert Mirjam elk jaar het Heart & Hoopdance retreat. Check dus zeker even haar website www.dehoepelwinkel.nl en www.heartandhoopdance.com als je interesse hebt om een week lang op vakantie te gaan met alleen maar hoepelende meiden, vol workshops, lekker eten en yoga.

Lees ook: de ‘high’ van hoelahoepen

of ontvang het gratis hoopdance starters kit voor nog meer informatie en alle stappen die nodig zijn om Hoopdance echt goed te leren.