Danshoepel: de perfecte maat voor jou

Ben jij op zoek naar een danshoepel? Velen die net beginnen met hoelahoepen hebben een hele basale eerste vraag: Welke hoepel gebruiken al die meiden op youtube toch? En hoe kan het eigenlijk dat ze zo’n klein dun hoepeltje hooghouden?

Starters
De meeste starters (niet allemaal, dit is persoonlijk) beginnen met een hoelahoep van 1m in diameter en 20mm buisdikte met griptape. Deze danshoepel is groot genoeg om hem gemakkelijker om je middel en andere lichaamsdelen hoog te houden. Door met een hoepel als deze te trainen, maak je je lichaam sterk en kun je een echte on-body hoopdance ster worden. In de beginnerslessen van Hulahoopin’ worden deze hoepels dan ook gebruikt, om zo beginners de meeste kans op succes te bieden.

Handen
De meeste beginners willen ook snelle trucs met de handen kunnen. De grote hoepel van 1m in diameter is daar minder geschikt voor. Spirals/vortex, een beetje boven het hoofd houden, smearing en een paar isolations zijn nog mogelijk, maar dan ben je er wel. De danshoepel is al snel te zwaar en je handen gaan pijn doen. Je zal dus al snel merken dat de poly-pro hoepel, die ook in de lessen van Hulahoopin’ worden gebruikt, veel geschikter is. De hoepel is licht, buigzaam en bouncy. Hij voelt als boter in je handen en reageert ontzettend snel op je bewegingen.

Tijd en oefening
De meeste hoopdancers ervaren dat on-body hoepelen nu weer een stuk lastiger gaat. Je moet daarom een balans zien te vinden en ook jezelf dusdanig trainen met een volwassen danshoepel, zodat on-body hoepelen met een lichte kleine poly-pro later geen probleem meer is. Eerst je lichaam openen en klaarstomen met een grote danshoepel is dus een goede start. Met tijd en oefening zal iedereen uiteindelijk ook met de poly-pro een on-body ster worden. Echt alles is namelijk mogelijk met de poly-pro, zelfs schouder hoepelen! Wissel dus regelmatig af voor het beste resultaat.

Hulahoopin’ Funky hoopdance heeft een samenwerking met De hoepelfabriek.

De Hoepel Fabriek
De Hoepel Fabriek heeft hele fijne volwassen danshoepels en polypro’s in haar assortiment. Neem vooral een kijkje. Hulahoopin’ raad gemiddeld voor de beginnende hoopdancer een beginners danshoepel aan van 100cm en 20mm in buisdikte. Heb je een kledingsmaat XL of groter? Kies dan voor de 105cm of 110 en 25mm buisdikte. De hoepels zijn allemaal opvouwbaar in een soort 8 vorm. Super handig als je op vakantie gaat dus!

Heb je inmiddels een danshoepel in huis? Schrijf je dan in voor de gratis live hoopdance sessie van Hulahoopin’ die af en toe op woensdagochtend van 09:00 tot 10:00 wordt gegeven. Inschrijven heeft altijd zin want je ontvangt altijd een herhaling, mocht je er niet bij kunnen zijn.

Klik hier om je in te schrijven. Liever eerst meer informatie over hoe en waar te beginnen met Hoopdance. Of een beetje overwhelmed? Schrijf je dan in voor het gratis hoopdance starterskit. Je ontvangt dan een eerste tutorial waarin ik DE basistechniek uitleg en e-book met duidelijk stappenplan.

Hoopspin: de allerbeste poly-pro’s bestel ik in Londen. Hoopspin is mijn favoriete poly pro hoepel maakster! Als beginner raad ik een 90 cm – 20mm buisdikte aan. Maar je zult al snel eventueel willen overstappen naar een kleinere hoepel, ook 16mm buisdikte is erg populair.Ze heeft de meest fantastische kleuren dus een tweede hoepel aanschaffen is geen straf. Let er wel op dat ze met inch werken in Engeland.

20 mm buis = 3/4 inch
16 mm buis = 5/8 inch
90 cm diameter = 33 inch

Mijn perfecte maat op dit moment? 31 inch – 5/8 inch tube.

Zorg er ook voor dat je tracking aan vinkt anders kan het nog wel eens lang duren. Mocht het te lang duren? Kijk dan even op de website van de post en de Nederlandse douane. Soms blijft de hoepel daar liggen en moet je een formulier invullen, voordat ze de hoepel vrijgeven voor verzending.

https://hoopspin.co.uk/

Wil jij ook starten met hoopdance? Haal een volwassen danshoepel in huis en meld je aan je voor de gratis live stream sessie welke je op maandagavond 19:30 kunt volgen. Kun je er niet bij zijn? Hij is al opgenomen, dus je kan altijd een ander tijdstip kiezen. Aanmelden heeft dus sowieso zin! Het is uniek dat je nu vanuit huis deze sessies gratis kan volgen! Meld je aan op deze pagina en geniet van een echte heerlijke unieke kleurrijke dans work-out!

Lees ook: de ‘high’ van hoelahoepen