fbpx

De perfecte hoepel voor jou

Velen die net beginnen met hoepelen hebben een hele basale eerste vraag: Welke hoepel gebruiken al die meiden op youtube toch? En hoe kan het eigenlijk dat ze zo’n klein dun hoepeltje hooghouden?

Starters
De meeste starters (niet allemaal, dit is persoonlijk) beginnen met een hoepel van 1m in diameter en 20mm buisdikte met griptape. Deze hoepel is groot genoeg om hem gemakkelijker om je middel en andere lichaamsdelen hoog te houden. Door met een hoepel als deze te trainen, maak je je lichaam sterk en kun je een echte on-body hoopdance ster worden. In de beginnerslessen van Hulahoopin’ worden deze hoepels dan ook gebruikt, om zo beginners de meeste kans op succes te bieden. Deze hoepels worden speciaal in London gemaakt. Wil jij ook precies zo’n hoepel aanschaffen? Je kunt deze dan na de les via Pauline aanvragen.

Handen
De meeste beginners willen ook snelle trucs met de handen kunnen. De grote hoepel van 1m in diameter is daar minder geschikt voor. Spirals/vortex, een beetje boven het hoofd houden, smearing en een paar isolations zijn nog mogelijk, maar dan ben je er wel. De hoepel is al snel te zwaar en je handen gaan pijn doen. Je zal dus al snel merken dat de poly-pro hoepel, die ook in de lessen van Hulahoopin’ worden gebruikt, veel geschikter is. De hoepel is licht, buigzaam en bouncy. Hij voelt als boter in je handen en reageert ontzettend snel op je bewegingen.

Tijd en oefening
De meeste hoepelaars ervaren dat on-body hoepelen nu weer een stuk lastiger gaat. Je moet daarom een balans zien te vinden en ook jezelf dusdanig trainen dat on-body hoepelen met een lichte kleine poly-pro geen probleem meer is. Eerst je lichaam openen en klaarstomen met een grote danshoepel is dus een goede start. Met tijd en oefening zal iedereen uiteindelijk ook met de poly-pro een on-body ster worden. Echt alles is namelijk mogelijk met de poly-pro, zelfs schouder hoepelen! Wissel dus regelmatig af voor het beste resultaat.

Pauline is niet de enige Hoelahoep supplier van danshoepels. Zij heeft een paar favoriete hoelahoep suppliers in Nederland die zij jullie graag wil aanprijzen.

Robin Hoop: Een hoopdance teacher en hoelahoep maakster van het eerste uur. De poly-pro hoepels in de les van Hulahoopin’ zijn dan ook door Robin Hoop verstrekt. Check haar webshop voor alle mogelijke hoepels en kleuren. Als je bij haar bestelt, laat haar dan vooral even weten dat je van HULAHOOPIN’ komt. HULAHOOPIN’ wordt dan ook een klein beetje gesponsord  . Check www.robinhoop.nl

Circles of Joy (voormalig de Hoepelfabriek): Een hoepelmaakster uit Amersfoort. Zij maakt hoelahoeps van bijzondere printjes en ook voor poly-pro kun je bij haar terecht. Bij Circles of Joy vind je opvouwbare & handgemaakte hoelahoeps voor volwassenen. Zo neem je je hoepel makkelijk mee op reis, naar je werk, en naar welke plek dan ook. Want wanneer je eenmaal begint met hoepelen, wil je die hoepel straks overal mee naartoe. Check: https://www.circlesofjoy.nl

De Hoepelwinkel: deze winkel is heel speciaal. De shop is van Mirjam Douma, ook één van de eerste hoopance teachers van Nederland. Je vindt hier echt een heel uitgebreid assortiment van LED-hoepels tot vuurhoepels, van danshoepels tot poly-pro, van kleding tot tape en alles eigenlijk wat je nodig hebt om te beginnen met hoelahoepen en verder te groeien. Daarbij organiseert Mirjam elk jaar het Heart & Hoopdance retreat. Check dus zeker even haar website www.dehoepelwinkel.nl en www.heartandhoopdance.com als je interesse hebt om een week lang op vakantie te gaan met alleen maar hoepelende meiden, vol workshops, lekker eten en yoga.

Lees ook: de ‘high’ van hoelahoepen

Dit bericht is gepost in NIEUWS. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *