Cuisine de Fous Festival met Ceciel van Slobbe 

Ceciel de Slobbe volgde een tijd terug mijn facebookpagina van Hulahoopin’. Ik was gelijk verkocht toen ik haar instagram feed zag (check @ce_lightful). Ze had de ene show naar de andere in de leukste pakjes. Ik wilde hier meteen meer van weten en dus begon ik haar te volgen. Ik ga nu een beetje afdwalen met mijn verhaal maar het zal al snel duidelijk worden wat de clue is.

Kroatië
In augustus vertrok ik met 4 vriendinnen naar het eiland Obonjan, Kroatië. Een heerlijke plek. We deden aan glamping en waren volop aan het ontspannen aan zee. Ik had mijn hoepel natuurlijk mee. Op één van de dagen kwam een vrouw met de bijnaam Vida Loca (knettergek), naar mij toe. Ze vroeg mij of ik over 2 weken wilde optreden op een festival op het eiland. Ze was op Labyrinth Open geweest een paar weken terug en had een hele mooie Hoopance act gezien. Zij wilde precies die act en vroeg of ik dat kon leveren. Toen ik de aftermovie van Labyrinth Open bekeek, zak ik daar Ceciel van Slobbe. Ik dacht “hé die ken ik!” Ik belde Ceciel of ze mee ging naar Kroatië om haar act te showen. De show in Kroatië ging niet door, maar Ceciel nodigde mij wel uit om mee op te treden met diezelfde act in Den Haag op het Cuisine de Fous festival in September.

Kleurrijke toevoeging
Ceciel maakt alle kostuums helemaal zelf. Ze maakt pakjes voor meerdere artiesten onder de naam Be The Discobal. Ze is super creatief en maakt van allerlei stofjes, kralen en pracht de meest originele kostuums. Ik kreeg het ice-cream kostuum (zie foto). We waren een grote kleurrijke hoopdance crew met rook, vuur en LED op het festival en het was heerlijk om zo creatief en kleurrijk bezig te zijn. Ceciel had alles uitgedacht. We gingen met zijn allen het terrein op, op bepaalde tijdstippen (ongeveer om het uur) en namen allemaal doordachte posities aan in de menigte. We werden eerst allemaal zorgvuldig gestyld en opgemaakt. Voor de avond kleedden wij ons weer om voor de LED-Show en ook hier was weer grondig over nagedacht. Het hele geheel was een prachtige kleurrijke toevoeging op het festival met professionele aankleding en artiesten.

Eer
Be the Discoball heeft ook een prachtig warrior, indian funky kostuum voor mij gemaakt, waar ik een video mee op genomen hebt. Deze komt binnenkort uit en is dan te bewonderen. Het was een leuk proces om dit samen met haar te bedenken. Ceciel heeft goed naar mij geluisterd en echt precies gemaakt zoals ik het in mijn hoofd had. Het was een eer om met deze show mee te lopen en ik hoop dat er nog vele zullen volgen.

Lees ook: de perfecte hoepel voor jou