De ‘high’ van hoelahoepen

HOOPDANCE WICKED COMBO
Amerika wist het al lang: hoelahoepen is een mega rage en verslavende sport. Gelukkkig begint Nederland ook flink de smaak te pakken te krijgen. De ‘hoopers high’ werd al snel ontdekt door vele hoelahoep dansers en de meeste mensen die eenmaal beginnen, willen niet meer stoppen. Iedereen weet dat bewegen goed voor je is en de runners “high” was allang bekend. Maar de hoelahoep high is een weer een hele andere dimensie en ik zal je uitleggen hoe dit komt. Stofjes Los van de dopamine en meerdere stofjes die vrijkomen doordat je lekker aan het bewegen bent, heb je met hoepelen ook motorische controle nodig, planning vermogen en je geheugen. Dit gegeven levert nog meer fijne stofjes op die je echt high maken.  Als je een beweging en truck uitkient en vervolgens succesvol uitvoert, krijg je een extra beloning en shot dopamine van je lichaam. Er komt dus al met al een lekkere neuro chemische cocktail vrij tijdens het hoelahoepen. High flow stae Als je lang genoeg hoelahoept en een aantal bewegingen onder de knie krijgt, kun je in de beroemde Hoopers high flow state terecht komen. Al je twijfels en onzekerheden worden stilgezet. Je verliest het bewustzijn van jezelf en je wordt echt letterlijk één met de hoelahoep. Je bent dan alleen nog over en je weet niet meer wie nou wie controleert, dans jij met de hoepel of danst de hoepel met jou? Als iemand naar je kijkt zien ze alleen een hoepel bewegen die de lucht mee schept op jouw unieke stijlvolle manier en een grote glimlach. Combinatie De dans, de beweging, de coördinatie en de beloning maakt hoelahoepen een ongelofelijke combinatie van fysieke beweging, creatieve expressie. Dit brengt je lichaam en geest echt ontzettend veel voordelen in positieve zin. Geen wonder dat de meeste mensen niet meer stoppen zodra ze eenmaal de smaak te pakken hebben. Wil je er meer over weten? Deze blog is geïnspireerd op mijn eigen ervaring met de hoopers high maar ook op dit artikel van http://www.hooping.org/2017/06/hooping-high-neuroscience/ Lees vooral op deze website er meer over.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *